Новости
Dom > Новости > Sadržaj
Функција Фреснел објектива
- Oct 16, 2018 -

Функција објектива Фреснел

Фреснел сочива су у многим случајевима еквивалентна инфрацрвеним и видљивим сочивима. Они добро функционишу, али коштају много мање од нормалних сочива. Користи се углавном у случајевима када тачност није јако висока, као што је слајд пројектор, лупа танког филма, инфрацрвени детектор итд.
Фреснел сочиво користи специјалну оптику сочива како би произвео наизменично "слепу зону" и "зону високе осетљивости" испред детектора како би побољшала осетљивост пријема детекције. Када неко прође испред објектива, инфрацрвени зрак који емитује људско тело непрестано прелази из "слепог подручја" у област "високе осетљивости", тако да примљени инфрацрвени сигнал улази у облику снажног или слабог пулсирања ојачати свој енергетски опсег.
Фреснел објектив има две функције: један се фокусира, тј. Рефракција (рефлексија) термолуминисценчних инфрацрвених сигнала на ПИР-у, а друга је подијелити област детекције на неколико сјајних подручја и тамних подручја, тако да се покретни објекти који улазе у област детекције могу промијенити са температура
Фреснел сочива
Промењен облик термолационог инфрацрвеног сигнала произведен је на ПИР-у.
Фреснел сочива, једноставно, имају једноделни гребен на једној страни сочива, кроз који пролази појас (рефлексија или рефракција) наведеног спектра може се постићи. Традиционални бандпасс оптички филтер за полирање оптичке опреме је скуп. Фреснел сочива могу знатно смањити трошкове.
Типичан примјер је ПИР. ПИР се широко користи у сиренама. Ако погледате једну, на сваком ПИР-у ћете пронаћи малу пластичну капу. Ово је Фреснел објектив. Унутрашњост мале капице обележена је зубима. Фреснел сочиво може ограничити максималну фреквенцију долазеће светлости на око 10 микрона (врх хуманог инфрацрвеног зрачења).
Фреснел сочиво може да фокусира светлост која пролази кроз уског трака за интерференцијски филтер на фотоосетљивој површини силиконског фотоелектричног секундарног детектора. Фреснел сочиво не може бити обрисано било којим органским раствором (као што је алкохол).
Фокусирани екран данашњих камера је све стакло Фреснел сочива, које имају предност да буду сјајне и чак иу освјетљености. Слика на екрану за фокусирање није јасна када је фокус искључен. За прецизније фокусирање, у центру фокусног екрана обично се инсталирају подељена слика и микро обручни уређај. Када је фокус нетачан, слика у центру фокусног екрана субјекта је подељена на две слике. Стандардни екран за фокусирање АФ СЛР углавном нема подељени уређај за слике, али је угравиран са малим правоугаоним кутијом за приказ подручја АФ, неким десним
Фреснел сочива
Жижни екран је такође угравиран са локацијским мерним местима или подручјима за мерење тачке. У раној АФ рефлексној машини са једним сочивом, када се фокусира у тамном окружењу, често је било тешко видети оквир фокуса, па је било тешко проценити на коју тачку се фотоапарат фокусирао. Фокус на фокусном екрану нове генерације модела са једним сочивом рефлекса би био светао, или је имао звучни сигнал фокусирања, што је погодно за потврђивање фокуса у сложеном окружењу. Различите врсте екрана за фокусирање имају различите УСЕС. Људи могу боље користити екран за фокусирање подељених слика. Екран за фокусирање, који нема подељену слику у средини и само лагану ивицу, погодан је за мале објективе са отвором бленде. Многе једне обрнуте камере могу бити замењене самим корисницима. Такође познат као објектив за вијке.

Аутор: Бунни Сун