Знање
Dom > Знање > Sadržaj
Соларна саобраћајна сијалица
- Aug 09, 2018 -

Соларни семафори су сигнали који претварају сунчеву енергију у електричну енергију. Састоји се од соларне ћелије, контролера, саобраћајног сигнала, батерије без одржавања и сигналне лампе.

У поређењу са обичним сигналима, сигнали саобраћаја у соларни енергији су еколошки прихватљиви и штеде енергију. Са функцијом складиштења електричне енергије, каблови за сигнале нису потребни за постављање током инсталације, што може ефикасно да избегне појаву нестанка струје узроковану конструкцијом. Због тога су били широко употребљени.

Позадина

Са развојем модерних градова, саобраћајни проблеми привлаче све више пажње. Како би се осигурала сигурност у саобраћају и смањила стопа саобраћајних несрећа, министарство комуникација и министарство јавне сигурности формулисале су одговарајуће саобраћајне прописе и развиле и произвеле различите производе саобраћајног сигнала, које се широко користе у подручјима у градском саобраћају.
Али далеко од решетке на периферији аутопута и раскрснице аутопута због инсталационих светала, потребно је поставити дугачку далековода, трошкови су веома високи, тако да често неће уградити семафори, а нека регионална енергетска мрежа је нервознија, у подручје семафора раскрснице осветљава начин на који снага не може нормално да ради, постоји скривена под великим проблемима у саобраћају. Проблем решавају соларне сијалице које изгледају и функционирају потпуно исте као и традиционална светла, осим што се напајају на различит начин, користећи соларне плоче, док се традиционална светла покрећу 220 В АЦ мрежом. Нова семафорска сијалица се снабдева зеленом енергијом, неисцрпна је, потпуно је слободна од мреже и инсталира се брзо и лако за кретање. Због тога је посебно погодна за новоизграђене раскрснице и раскрснице са великим протоком саобраћаја и хитном потребом за новим командама сигнала, који могу задовољити потребе за искључивањем нужне струје, искључивањем струје и другим хитним случајевима.
Саобраћајна сигнализација са соларном енергијом је тренд развоја савременог транспорта, заједно са земљом која се залаже за живот са ниским садржајем угљеника, сунчана светла ће бити све популарнија, више од обичних свјетлосних сијалица са заштитом животне средине, штедње енергије, јер имају функцију за складиштење електричне енергије, не морају сигнализирати каблове постављене приликом инсталације, могу ефикасно избјећи догађање у изградњи струје и тако даље. Соларна светла могу радити око 100 сати под непрекидном кишом, снегом и облачним условима.

Аутор: Бунни Сун