Знање
Dom > Знање > Sadržaj
Познавање семафора
- Jul 10, 2018 -

КсинТонг семафори су састављени од црвене, зелене и жуте светлости. Црвено светло значи да нема саобраћаја, зелено светло значи да нема саобраћаја, а жуто светло значи упозорење. Хајде да погледамо знање семафора.

Познавање семафора
Функција класификације саобраћајних сигнала
1. Зелени сигнал
Зелени сигнал је сигнал који омогућава пролаз. Према прописима о примени закона о безбједности саобраћаја, када је укључено зелено свјетло, возачима и пешацима је дозвољено пролазити, али возила која се окрећу у угловима не смеју ометати директни промет возила и пјешака.
2. Индикаторска лампица смера
Директно светло је специјално сигнално светло за усмеравање правца моторног возила. То указују различите стрелице које означавају да моторно возило иде равно, окрену лево или окрене десно.
3. Сигнал пешачког прелаза
Прелазна лампица се састоји од црвених и зелених светала. Постоји стојећа фигура на црвеном огледалу и шетњу на зеленом светлу. Пешачка пешачка лампе се налазе на оба краја раскрснице пешака на важној раскрсници где има више људи. Глава лампе се суочава са довозом и окренута је према средини пута.
Постоје две врсте сигнала, зелено светло и црвено светло, које имају слично значење сигналу пресечног сигнала. То јест, када је укључено зелено свјетло, пјешачима је дозвољено да пролазе кроз прелаз. Када је црвено светло укључено, пешаци не смеју да уђу на прелаз, али они који су већ ушли у прелазак могу наставити да пролазе или остану на средњој линији пута и чекају.
4. Трепћућа упозоравајућа светла
За непрекидно утапање жутих светала, саветујемо вам возила и пешаке да пазе када пролазе и прођу након потврде сигурности. Лампа без улоге водећег и заменљивог саобраћаја, неки који су се кретали преко пута, неки само након семафора у ноћи да престану да користе са жутим светлом и блицем, да упозоравају возила, пешак прелази напред, пажљиво вози, пажљиво и безбедно пролаз. Трепћућа упозоравајућа светла на раскрсници, саобраћај и пешаци, односно поштовање принципа обезбеђења сигурности, истовремено не би требале бити у складу са саобраћајним сигналима и саобраћајним прописима о прелазном саобраћају.
5. Лане светла
Светла на траци се састоје од зелених стрелица и црвених светиљки, који су постављени на променљиву траку и раде само на траци. Када је лампица зелене стрелице укључена, возила у овој траци могу да прођу у назначеном смеру. Возила у траци нису дозвољена да пролазе када су црвени крстови или стрелице укључени.

6. сигнал жуте светлости
Возила која су прешла линију заустављања могу наставити да пролазе када је укључено жуто светло.
Значење сигнала жутог светла лежи између сигнала зеленог светла и сигнала црвеног светла. Када је укључено жуто светло, возач и пешак су упозорени да је време проласка завршено и одмах ће се окренути црвеном. Возач треба зауставити иза линије заустављања, а пешаци не би требали улазити у прелаз. Међутим, возила могу наставити да пролазе ако пређу линију заустављања због преблизу да зауставе. Пешаци који су већ на путу треба да прођу што је пре могуће, остане тамо где су, или се вратити у своје место порекла, у зависности од стања возила.
7. Сигнал саобраћајне палице
Саобраћајној полицији није дозвољено да пролази возила када сигнализирају заустављање са штапом. Возила која су прешла линију заустављања могу проћи; Када саобраћајна полиција изда директан сигнал, возилу је дозвољено да иде равно, а возачу десном окрету је дозвољено да прође без ометања проласка ослобођеног возила. Саобраћајна полиција са леве окретне сигнале, дозвољено је скретање лијевих и равних возила, возила са правим окретним моторима и тачно раскрснице Т, без преласка возила без опструкције, ослобођени су под условима возила, могу проћи.
8. Црвени светлосни сигнал
Сигнал црвеног светла је апсолутни сигнал без пролаза. Возилом је забрањено пролазити када је црвено свјетло укључено. Возила десно окренута могу проћи без ометања проласка возила и пешака.
Црвени светлосни сигнал је обавезни сигнал за заустављање. У случају сигнала зауставе, забрањено возило мора да се заустави изван линије заустављања. Када моторно возило чека одобрење, не сме се искључити ватра, отворити врата или изаћи из возила. Бицикли нису дозвољени да скрену лево са вањске стране коловозне коловозне траке, равним путем не смеју се користити метода десне обртања.
9. Бициклистичка светла
Састоји се од црвене, жуте и зелене стрелице.
10. Сигнални поступак
Сигнал таласа се може подијелити на равну линију, леви окретни и зауставни сигнал. Возила и пешаци су подложни правцу саобраћајне полиције када постоји неусаглашеност између светлосног сигнала, саобраћајног знака или саобраћајне марке и команде саобраћајне полиције.

Аутор: Бунни Сун