Знање
Dom > Знање > Sadržaj
К235Б челична плоча
- Oct 11, 2018 -

Челична плоча К235Б је врста благог челика. Национални стандард ГБ / Т 700-2006 карбонских структурних челика је јасно дефинисан. К235Б је један од најчешћих челика у Кини. Ниска је цена и може задовољити захтеве већине производа са ниским перформансама.

Остатак је састављен од методе К + број + квалитета + деоксигенације. Челични број је означен са "К", што представља тачку приноса челика. Следећа слика представља вриједност тачке приноса, а јединица је МПа, као што је челик угљеничног челика чија је тачка издржавања 235 МПа.
Ознака која показује квалитету квалитета и поступак деоксидације може се навести након што је челична марка потребна. Симболи квалитета квалитета су А, Б, Ц и Д. Симбол методе деоксигенације: Ф означава челик зрења; Б представља полу-убијени челик; З означава мирни челик; ТЗ означава специјално састављени челик, који се може користити као неозначени симбол, тј. З и ТЗ нису стандардни. На пример, к235-аф представља А степен челика.
Наменски угљенични челици, као што су челични мост, морски челик итд., У основи се изражавају у угљеничним структурним челикима, са словима која указују на њихову употребу додато до краја броја челика.

Аутор: Бунни Сун