Знање
Dom > Знање > Sadržaj
Центар за контролу саобраћајних информација система за вођење саобраћаја
- Oct 24, 2018 -

Центар за контролу саобраћајних информација система за вођење саобраћаја

Центар за контролу информација о саобраћају је одговоран за прикупљање различитих врста информација о саобраћају у реалном времену из саобраћајне мреже и обављање обраде информација. Кроз јединицу за прикупљање информација о саобраћају, прикупљају се оригинални подаци који се траже од система, као што су стање на путу, проток саобраћаја, брзина протока путева, вожња на путу итд. И формира се база информација о саобраћају за заједничко коришћење индукционих информација генерисање модула и других подсистема УТФГС-а. Јединица јединице за сакупљање информација о саобраћају је детектор информација, углавном обухвата детектор индуктивног прстена (кружни индукцијски калем), ултразвучни детектор, инфрацрвени детектор, радарски детектор, видео детектор и тако даље.
Други важан део центра за контролу информација о саобраћају је модул за обраду и контролу информација који углавном завршава прикупљање података, обраду података, формулацију индукционог програма, складиштење података и друге функције система књиге. Саобраћај генеришу обраду информација и управљачки рачунар у предворју командног центра и подцентра конзоле, након ручно потврђивање информација о саобраћају и примању информација о управљању командама, уноса (или команде), или објављивања информација информације о аутомобилским терминалима, радио, телевизији и интернету, успостављају информационе табеле саобраћајних информација и приказују параметре приказа саобраћаја, итд.

Комуникациони систем
Систем комуникације је одговоран за размјену података између центра за контролу информација и возила на путу. Уопштено говорећи, преношење контролних информација и индукованих информација може се обавити путем преноса жице и бежичног преноса. Што се тиче жичаног ИП / РС232 комуникацијског режима, потребно је то размотрити као целину. Коришћењем методе мултиплекед оптичке машине, фронт-енд опрема се може повезати са командним центром за саобраћај или под-контролним центром коришћењем оптичких влакана. За бежични пренос, бежичне комуникације подржавају бежичну мрежу података мобилних терминала или прикључне опреме.

Систем за објављивање информација о саобраћају
Саопштавање информација о прометној индукцији углавном се односи на ослобађање информација о индукцији саобраћаја преко терминалних станица, радио и телевизијских станица, интернета и уређаја за приказивање спољашњих поља (варијабилни информациони плочи и прикази саобраћајне индукције).
1. Навигацијски систем на броду
Навигацијски систем на броду је одговоран за слање информација о положају возила, брзини и потражњи у центар за контролу информација, пријем података из центра за контролу информација и приказивање навигационих информација у складу са потребама путника. Доступни навигациони систем на возилу: праћење возила. Сателитске сигнале прими ГПС пријемник, а стварна позиција возила се приказује на електронској мапи након усклађивања мапе. Дизајн авио линија. Навигацијски софтвер креира пут према принципу "најкраће руте или најекономичније руте или најкраће време вожње итд." и аутоматски успоставља базу података о путањи. Кретање по курсу дизајна. На дисплеју ће се приказати планирана рута на електронској мапи, као и пут и правац рада аутомобила. Глас ће довести возача да стигне до раскрснице или следеће одредиште за преосталу удаљеност и путању вожње. У оквиру функције упита. Пружите информативни упит укључујући и јавне информације, чији је резултат приказан у облику слике и гласа, а приказани на дисплеју са електронском картом.
Приказ навигационог система возила подељен је на два типа: нема приказа информација о саобраћају и приказа информација о саобраћају. Интерфејс без информација о саобраћају само показује положај возила, стање на путу између возила и циља и релевантне карте. Интерфејс са информацијама о саобраћајним информацијама не само да показује горе наведено стање, већ такође показује у боји које су путеви јасни, који путеви су загушени и који су путеви доступни за селекцију, као и информације о паркирању и информацијама о контроли саобраћаја.
2. Променљива плоча са информацијама о саобраћају
Променљива табла за информисање о саобраћају је донета у складу са индустријским стандардом Министарства комуникација ЈТ / Т - 431-2000 "Технички услови за сигнализацију са променљивом сигнализацијом сигнала на аутопуту", дизајнирани екраном, контролерима и уграђеним контролним софтвером, шасијом, електрична заштита и заштита од громобранске заштите, темељ, уградња фитинга, модем у паровима, струјни кабл и инжењеринг инсталације сигнала каблова и тако даље, преко рачунара информационог центра саобраћаја преко интегрисане комуникационе мреже, даљинског управљача до возача у времену различитих секција релативно једноставних упозорења упозорења, изазване саобраћајне информације и информације од јавног значаја, и спровођење пропаганде саобраћајних закона и прописа и саобраћајног знања, како би се ефикасно олакшао саобраћај и промовисала сигурност у саобраћају.

Аутор: Бунни Сун