Знање
Dom > Знање > Sadržaj
Технички принцип интелигентне уличне светиљке
- Nov 03, 2018 -

Технички принцип интелигентне уличне светиљке

Интелигентни систем управљања уличним лампером развијен од стране истраживачког института за софтверску апликацијску технологију Кинеске академије наука у Гуангзхоуу састоји се од софтверског система и хардверске опреме која је подељена на четири слоја: слој за прикупљање података, комуникацијски слој, слој за обраду апликација и слој интеракције . Кроз међусобну координацију сваког слоја реализоване су функције управљања објектима уличне светиљке, аларма грешке, мониторинга струје, контроле уличне лампе и апликације мобилног терминала. У каснијој фази, проширени мониторинг токова саобраћаја и лако осматрање могу бити интелигентни.
Софтверска платформа за управљање интелигентним уличним лампама је срж паметне ултраљубаве и централне платформе за надгледање и управљање распоређивањем, управљање и одржавање уличних лампи. Систем може брзо лоцирати и управљати уличним лампама помоћу мапе, укључујући подешавање стратегије диспечирања једног светла или групе светала, испитивање статуса уличне сијалице и историјских записа, мијењање статуса уличне лампице у реалном времену и пружање различитих извјештаја уличних лампи.
Платформа реализује пет модула за управљање надгледањем, статистику података, информативни упит, конфигурацију параметара и управљање корисницима:
Сваки концентратор и сваки контролер чвора могу се контролисати у систему уличне лампе. Радни интерфејс може приказати статус свих концентратора и појединачне сијалице у реалном времену и остварити контролу једне тачке, контролу групе, контролу емитовања и друге стратегије контроле за њих.
Систем обезбеђује позиционирање ГИС-а, положаје и приказује сваку уличну лампу на мапи и укључује и искључује уличну лампу на мапи, што у великој мјери олакшава управљање уличним лампама.
Аутоматски може да открије да ли постоји аутомобил који пролази кроз секцију пута, аутоматски прилагођава светлост светиљке уличне светиљке у складу са ситуацијом и реализује регулацију регулације светлости, дужину и ширину (време заласка сунца) и изводи статистику о броју долазна возила и брзина штедње енергије за постизање ефекта штедње енергије.
Када улицна лампа не успије или је украден кабл, систем неисправности опреме за осветљење аутоматски се пријављује у сервисни систем. Сервисни систем ће бити упозорен СМС упозорењем, поштом и другим методама према типу информација аларма.
Корисницима није потребно ићи на сајт како би разумели ситуацију уличне расвете, као и факторе снаге и снаге, укључујући упит података о потрошњи енергије у истом времену и упит за историјску потрошњу енергије, те могу додати, мијењати и брисати бројила електричне енергије у систему ;
Коришћењем клијентског софтвера на клијентском терминалу као што су рачунар, мобилни телефон и подлога, корисник може вршити мобилно управљање осветљењима. Мобилни контролни терминал има функције управљања појединачним ламелама и позиционирање грешке, што је погодно за особље за одржавање да поправи уличну лампу и управља мобилним управљањем.

Аутор: Бунни Сун